joi, 6 decembrie 2012

Activitatea nr.9:

1 lucrare prin care să se descrie lecţiile învăţate din conceperea sau implementarea unui proiect. 
 Se vor prezenta, pe scurt: 
  • proiectul (scop, obiective, principalele activităţi şi rezultate, organizaţia care a conceput sau derulat proiectul, şi finanţatorul, dacă este cazul), 
  • rolul studentului în cadrul proiectului. 
Se va face o scurtă descriere a problemelor cu care s-a confruntat proiectul, cauzele care le-au generat şi soluţii pentru a evita pe viitor probleme similare. 
De asemenea, se va face o listă a aspectelor pozitive, de care se poate ţine cont la proiectele viitoare.  
Notă: tipul proiectului poate fi organizaţional, finanţat din exteriorul organizaţie, personal.
1 lucrare prin care să  prezentati cum s-a realizat monitorizarea proiectului d-voastra 
Lucrarea se va încadra în maxim  o pagină  şi se va face trimitere la sursele bibliografice folosite.

6 comentarii:

  1. Proiectul realizat este “Balul bobocilor” la Colegiul Economic Administrativ Iasi, 2012.
    Scopul proiectului il reprezinta organizarea si desfasurarea activitatii in vederea destinderii elevilor din cadrul colegiului .
    Obiectivul general al proiectului este desfasurarea unei competitii intre elevii claselor a IX-a , competitie ce include mai multe probe precum :
    - Dans;
    - Karaoke;
    - Cantat;
    - Proba cu intrebari din cunostinte generale;
    - Proba aptitudinilor (magie , aptitudini fizice etc.)

    RăspundețiȘtergere



  2. Monitorizarea proiectului s-a desfasurat:
    Scopul Monitorizării:
    Monitorizarea foarte importantă în planificarea şi unui proiect.Informaţiile obţinute prin monitorizare pot fi folosite pentru:
    • Sa analizez situaţia comunităţii proiectului iniţiat
    • Sa determin dacă resursele implicate sunt utilizate corespunzător;
    • Sa identific problemele cu care am putea sa ne confruntăm in realizarea proiectului şi posibilele soluţii;
    • Sa determin dacă modul în care proiectul a fost planificat este cel mai adecvat pentru rezolvarea problemelor apărute pe parcurs.
    Obiectivele monitorizarii:
    Identificarea colectivului care va conduce monitorizarea-In cazul nostrum proiectul a fost condus de o singura persoana care ne-a coordonat.
    Schiţarea unui plan de muncă :Am determinat fiecare punct care trebuie atins si cum vom face asta posibil.
    Determinarea principalelor activităţi.
    Stabilirea indicatorilor pentru obiectivul fiecărei activităţi. Indicatorii sunt folositori echipei responsabile cu monitorizarea pentru a indica gradul în care s-au atins obiectivele fiecărei activităţi.Şi
    Compararea a ceea ce s-a realizat cu ceea ce a fost planificat iniţial se face pentru a verifica dacă proiectul se derulează conform planului şi se încadrează în timpul prevăzut. Personalul însărcinat cu monitorizarea trebuie să examineze indicatorii pentru a măsura în ce grad au fost atinse obiectivele. Procesul presupune de asemenea verificarea calităţii muncii efectuate. Pentru aceasta se poate colabora cu o persoană cu calificare tehnică, cum ar fi un meşteşugar sau un tehnician local, pentru a face controlul de calitate.
    Monitorizarea proiectului meu a avut mai multe aspect positive in usurarea muncii si verificarea mai facila a acesteia cum ar fi:
    a) o iniţiativă comună,am lucrat impreuna cu personae si am comunicat mai bine
    b) întărirea responsabilităţii, fiecare dintre noi a avut sarcini bine delimitate si in acest fel gradul responsabilitatii a crescut
    c) îmbunătăţirea deciziilor,ne-a fost mult mai usor sa luam decizii in legatura cu organizarea proiectului fiind foarte bine organizati
    d) îmbunătăţirea performanţei,deoarece datorita monitorizarii au fost indeplinite temeinic si cu simt de raspundere
    e) mai multe informaţii obţinute deoarece am folosit resursele informationale intr-un timp util si foarte bine delimitat.
    Tescu Teodora
    cl a XII-a C

    RăspundețiȘtergere
  3. Implementarea unui proiect
    Proiectul realizat este “Balului bobocilor” la Colegiul Economic Administrativ Iasi, 2012.
    Scopul il reprezinta organizarea si desafasurarea cat mai eficienta a acestui eveniment.
    Obiectivele propuse sunt in mare parte legate de partea financiara, gasirea sponsorilor si amenajarea spatiului unde va avea loc balul.
    Cea mai importanta parte a proiectului a fost gasirea sponsorilor si inchirierea spatiului unde se va desfasura evenimentul, de care s-a ocupat coordonatorii principali.Tot acestia se vor ocupa de monitorizarea si indrumarea bobocilor ce vor avea de prezentat urmatoarele probe: magie, dans, muzica.
    Una din problemele cu care ne-am confruntat a fost intarzierea raspunsului de la sponsori si incertitudinea acestora.
    In ciuda acestui fapt, balul s-a desfasurat fara nici un incident, bobocii au interpretat excellent iar organizarea a fost bine gandita deoarece nu a intervenit absolut nimic pe parcursul evenimentului.


    HUNCA TEODORA SI LEANCA DANIELA CLASA XII C

    RăspundețiȘtergere
  4. Denumirea proiectului:Balul Bobocilor 2011 cu tema Populari versus Tocilari

    Proiectul la realizarea caruia am participat a fost Organizarea Balului Bobocilor 2011 al liceului Economic Administrativ.
    Scopul acestui proiect a fost realizarea unui spectacol de calitate care a implicat participarea unui numar ded copii care s-au antrenat in vederea realizarii a trei probe:-prezentarea fiecaruia dintre ei
    -proba de dans
    -proba cutiei magice
    Acesti elevi de clasa a9-a au fost antrenati de catre elevi ai claselor a 11-a care au fost atat antrenori cat si coordonatori ai balului.
    Obiectivul acestui bal a fost realizarea la termen a celor trei probe timpul alocat pentru acest bal fiind de o luna de zile,de asemenea gasirea sponsorilor, a locatiei, si a unor artisti care sa intretina atmosfera.
    Cea mai importanta parte a proiectuluia fost sa ne incadram intr-o anumita suma de bani pentru inchirierea salii, amenajarea acesteia, achizitionarea premiilor pentru castigatori si platirea artistilor.
    Principala temere care putea suspenda desfasurarea acestei activitati a fost posibilitatea de a nu strange la timp banii necesari.
    Dar pentru ca noi am fost monitorizati de catre un profesor si indrumati de acesta am reusit sa depasim toate obstacolele.
    Rolul nostru a fost de a antrena o echipa,de a-i face sa aiba incredere in ei, de a da tot ce e mai bun pe scena, in concluzie sa faca spectacol.Au ascultat de sfaturile noastre astfel ca baiatul a castigat Misterul,iar fata locul 2.

    Surdu Dumitrita,Vacarasu Anca si Amarii Alexandru clasa a 12-aE

    RăspundețiȘtergere
  5. Implementarea unui proiect
    Proiectul care l-am dus la bun sfarsit a fost "Balul Bobocilor 2012" alaturi de domnii profesori coordonatori.
    SCOPUL proiectului a fost mai intai unul educativ, cultural reprezentat de dansuri populare si melodii ale folclorului romanesc.
    OBIECTIVELE acestui proiect au fost de a aduna bobocii in acelasi timp la repetitii si constientizarea lor de a-si duce munca la bun sfarsit.
    PRINCIPALELE ACTIVITATI SI REZULTATE formarea echipelor de coordonatori pentru a realiza proiectul asa cum se cuvine, o alta idee importanta a acestui bal a fost sa adunam sponsori pentru a finaliza cu succes acest proiect. Celelalte prioritati au fost: fiecare coordonator sa isi aleaga o pereche de boboci pentru a-i indruma in parcurgerea tuturor probelor, formarea echipelor de boboci in functie de aptitudini, capacitate vocala, prezenta scenica, realizarea invitatiilor, afiselor, biletelor, diplomelor si tot ce tine de grafica, coloana sonora, alegerea locului de desfasurare, achizitionarea costumelor adecvate fiecarei probe.
    ORGANIZATIA care a conceput proiectul a fost formata din domnii profesori indrumatori si colectivul de elevi ai claselor aXI-a si a XII-a.
    PROBELEME APARUTE PE PARCURS renuntarea unor boboci din diferite motive, devierea probelor datorita accidentarilor, din pacate unii boboci au racit iar repetitiile pentru proba de interpretare vocala nu au fost mereu bune.
    ROLUL elevei Sulugiuc Sarah a fost de a coordona fiecare echipa, de a-i ajuta in tot ceea ce tine de coregrafie, voce, prezenta scenica, alegerea melodiilor dupa aptitudinile fiecarui boboc si alte probleme aparute si solutionarea acestora. Rolul elevului Grigore Stefan a fost de a confectiona biletele, afisele si invitatiile si de a realiza colajul pentru muzica de fundal.
    SULUGIUC SARAH si GRIGORE STEFAN clasa a XII-a E

    RăspundețiȘtergere
  6. Conceperea unui proiect

    Proiectul la care am ajutat a fost "Balul Bobocilor 2012" de la Colegiul Economic Administrativ.

    Scopul acestui proiect a fost crearea unei activitati educationale si artistice in vederea destingerii elevilor acestui liceu. Alt scop ar mai fi indrumarea elevilor spre alte activitati inafara de cele de a sta pe internet si de a pierde vremea nefacand nimic semnificativ.

    Obiectivul a fost realizarea unui spectacol care sa fie deosebit si diferit in comparatie cu alte licee. Acest spectacol a avut 3 probe. Prima si cea mai importanta a fost proba de magie dupa care au urmat probele de dans si karaoke.

    Principalele activitati au constat in:
    - gasirea locului in care urma sa se desfasoare spectacolul;
    - gasirea locului in care se va organiza petrecerea de dupa spectacol;
    - gasirea unor sponsori care sa contribuie la premiile pentru miss si mister;
    - pregatirea bobocilor pentru ca totul sa iasa cum trebuie;
    - pregatirea invitatiilor, biletelor si afiselor pentru atragerea elevilor la acest bal.

    Rezultate:
    In urma muncii depuse de toti elevii care s-au implicat in realizarea acestui bal am reusit sa facem cel mai frumos si interesant bal. Toti au fost multumiti si mandri ca sunt la "Colegiul Economic Administrativ".

    Chisingher Ana-Maria, Zorila Andrei, Chirila Ioana si Dima Vlad clasa a XII-a E

    RăspundețiȘtergere